From TBOLT page: Check out your “Mechanicity”!


The first thing an individual should do in order to have a chance to change something in himself, is to make a sort of alchemical transmutation in himself, to perform a good work in self -development, and to avoid the attitude of accepting or denying blindly the theories and to check the validity of the same in practice.
Indeed, from a point of view of the approach, there shouldn’t be any difference between a “seeker for the Truth” (or call it as you wish) and a scientist: they both should use the same “recipe” that consists in determining a theory, verifying it, and to gain the information from the results. Usually, neither “seekers” or scientists use this approach, and the exceptions for this statement are actually few: they just blindly accept or deny a theory or  information in accordance to what they “know” (it would be rather correct to say “they think to know”) and believe.
Probably, both scientists and seeekers will feel offended because of this statement, but it’s true. Perhaps, with a little bit of sincerity and less presumption, they would arrive at the same conclusion, such as this writer, when, at a certain point of his life, while observing himself, realized this “cruel” matter of fact.

– read the entire post here

About mr Sarmoung

Andrea Dandolo je pisac i istražitelj razvoja svijesti i duhovnosti uključen u razotkrivanje drevnih učenja s ciljem olakšavanja unutarnjeg razvoja ljudskih bića. Jedan od načina kojima se time bavi je i kroz blog koji je preveden na engleski, španjolski i od nedavno hrvatski. Od rane mladosti je u svijetu duhovnosti i rada na sebi sudjelujući u radu grupa koje potječu direktno od Gurdjieffa, tj koje su bile vođene od strane samog Gurdjieffa U skladu sa drevnim znanjima, naglašava razvoj svjesnosti kao primarno sredstvo za psihološku transformaciju i duhovnu osvještenost individualaca. Karakteristike sistema koji predlaže su jednostavan jezik i moderni prijevod drevnih učenja kao i njihove praktične primjene u svakodnevnome životu. Njegov blog čitaju ljudi iz svih krajeva svijeta. Samorazvoj je ne religiozni i ne dogmatski put; sastoji se primarno od naprednog dostizanja viših stanja svijesti, p prisustva i konačno od ostvarivanja svoje prave intimne prirode, koja je poznata u mnogim tradicijama pod imenima poput esencija, duša, biće. Kroz takav razvoj individualna osoba ulazi u nove dimenzije svijesti koje mu omogućuju da vidi stvarnost sakrivenu iza iluzija. To mu omogućuje kreiranje osobnosti neovisne i otporne na vanjske situacije i vanjska uvjetovanja. Posljedice takvog razvoja su oštra inteligencija, izvanredni kreativni kapaciteti, ravnoteža i smirenost u svakoj situaciji i stabilno stanje višeg stanja svijesti koje je poznato u drevnim tradicijama pod nazivom “buđenje”.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s