Complete “Orage Gurdjieff Meeting Notes”


Enneagram as an octave

Image via Wikipedia

ALFRED RICHARD ORAGE emerged from British 19th Century working class poverty to survey the significant literary, psychological, political, and spiritual trends of the early 20th century. His literary skills and wide range of interests led him to edit the enormously influential journal The New Age from 1907 until 1922 when he moved from London to Fontainebleau to join Gurdjieff. In January 1924, Orage went to New York to help Gurdjieff with his first visit to America and later introduced and supervised the Work there. In May 1930, he returned to England and became deeply involved with political issues and was instrumental in rekindling interest in the socialist movement called ‘Social Credit’ which became a fringe force in politics for many decades. He founded a new journal The New English Weekly in April 1932. He was planning to introduce Gurdjieff’s ideas in that paper and elsewhere when he died on the night of November 5, 1934.

The following attachment is a 401 pages long tipewritten manuscript of his introductory meetings with Gurdjieff’s followers. A document to not be missed by those who are interested in this argument.

Download “Orage Gurdjieff Meeting Notes” in pdf: OrageGurdjieffMeetingNotes

About mr Sarmoung

Andrea Dandolo je pisac i istražitelj razvoja svijesti i duhovnosti uključen u razotkrivanje drevnih učenja s ciljem olakšavanja unutarnjeg razvoja ljudskih bića. Jedan od načina kojima se time bavi je i kroz blog koji je preveden na engleski, španjolski i od nedavno hrvatski. Od rane mladosti je u svijetu duhovnosti i rada na sebi sudjelujući u radu grupa koje potječu direktno od Gurdjieffa, tj koje su bile vođene od strane samog Gurdjieffa U skladu sa drevnim znanjima, naglašava razvoj svjesnosti kao primarno sredstvo za psihološku transformaciju i duhovnu osvještenost individualaca. Karakteristike sistema koji predlaže su jednostavan jezik i moderni prijevod drevnih učenja kao i njihove praktične primjene u svakodnevnome životu. Njegov blog čitaju ljudi iz svih krajeva svijeta. Samorazvoj je ne religiozni i ne dogmatski put; sastoji se primarno od naprednog dostizanja viših stanja svijesti, p prisustva i konačno od ostvarivanja svoje prave intimne prirode, koja je poznata u mnogim tradicijama pod imenima poput esencija, duša, biće. Kroz takav razvoj individualna osoba ulazi u nove dimenzije svijesti koje mu omogućuju da vidi stvarnost sakrivenu iza iluzija. To mu omogućuje kreiranje osobnosti neovisne i otporne na vanjske situacije i vanjska uvjetovanja. Posljedice takvog razvoja su oštra inteligencija, izvanredni kreativni kapaciteti, ravnoteža i smirenost u svakoj situaciji i stabilno stanje višeg stanja svijesti koje je poznato u drevnim tradicijama pod nazivom “buđenje”.
This entry was posted in Awareness and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s