Awareness and The Tone of Voice


Common musical notes

Image via Wikipedia

Trough the improving of the tone of our voice, we can improve even ourselves.

Human voice it’s not only a language medium, but rather a “sounding-board” able to show one’s emotional states.

A small child doesn’t understand the meaning of his parents words, but he instinctively responds to the vibration of their voices.

Sound is really important in our life. Just trying to remove the audio from a movie, we cannot absolutely follow the story, but if we leave only the audio and remove the images, the movie may still involve our attention.

To observe and control the tone, rhythm and oratory vibration of our voice, can lead us to a better degree of awareness and harmonization of our emotional states, besides resulting in time, a valuable tool for deeper communication with the others.

There are many classes and ways to learn how to use your voice, for example in the theater. It all depends on the teacher we meet and the depth of his knowledge concerning the argument.

But, we can develop by ourselves the habit of speaking in a quiet, calm and in confident way, trying to reproduce, while speaking voice vibrations who represents a relaxed and fixed degree of attention. Not a sort of De Niro’s “You talkin’ to me?”, but a more natural way of using our voice.

About mr Sarmoung

Andrea Dandolo je pisac i istražitelj razvoja svijesti i duhovnosti uključen u razotkrivanje drevnih učenja s ciljem olakšavanja unutarnjeg razvoja ljudskih bića. Jedan od načina kojima se time bavi je i kroz blog koji je preveden na engleski, španjolski i od nedavno hrvatski. Od rane mladosti je u svijetu duhovnosti i rada na sebi sudjelujući u radu grupa koje potječu direktno od Gurdjieffa, tj koje su bile vođene od strane samog Gurdjieffa U skladu sa drevnim znanjima, naglašava razvoj svjesnosti kao primarno sredstvo za psihološku transformaciju i duhovnu osvještenost individualaca. Karakteristike sistema koji predlaže su jednostavan jezik i moderni prijevod drevnih učenja kao i njihove praktične primjene u svakodnevnome životu. Njegov blog čitaju ljudi iz svih krajeva svijeta. Samorazvoj je ne religiozni i ne dogmatski put; sastoji se primarno od naprednog dostizanja viših stanja svijesti, p prisustva i konačno od ostvarivanja svoje prave intimne prirode, koja je poznata u mnogim tradicijama pod imenima poput esencija, duša, biće. Kroz takav razvoj individualna osoba ulazi u nove dimenzije svijesti koje mu omogućuju da vidi stvarnost sakrivenu iza iluzija. To mu omogućuje kreiranje osobnosti neovisne i otporne na vanjske situacije i vanjska uvjetovanja. Posljedice takvog razvoja su oštra inteligencija, izvanredni kreativni kapaciteti, ravnoteža i smirenost u svakoj situaciji i stabilno stanje višeg stanja svijesti koje je poznato u drevnim tradicijama pod nazivom “buđenje”.
This entry was posted in Exercises and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s