#4. Love


It’s almost impossible to define what is Love and the energy that Love brings to our life: this would require an entire treatise, but there are few key points that everyone can draw and develop through his own sensitivity.
Understanding the nature of true love is not easy. In everyday life, love is often confused with various feelings related to our individual needs.
Love is something deep and broad. It knows no boundaries, even when it manifests itself through the matter.
Even the love for a living being, leads to an expansion of consciousness which inevitably spills over everything that surrounds us.
Love expresses a pulsion to unity, harmony, and embrace the protection, compassion for the others suffering, the desire to merge and self giving.
Love is not passion, even if passion is a part of Love. In the emotional passion is not necessarily love. But a passion expressed in Love grows with a sacredness without borders. Even the senses can be involved, as the emotional and mind.
Love is a light, rather than an emotion, a light that shines all around and inside us. There is not mystical and carnal love, filial love, maternal or paternal. There is no love for the spirit and matter. There is a sacred love as opposed to a layman.
There is only true Love, related to all that is true and sincere.
If a person is touched by love, however it would flow in it, that Love would become as a rain capable to give life to the flowers in the desert.
The trick is to recognize the Real Love from what is not Love.

About mr Sarmoung

Andrea Dandolo je pisac i istražitelj razvoja svijesti i duhovnosti uključen u razotkrivanje drevnih učenja s ciljem olakšavanja unutarnjeg razvoja ljudskih bića. Jedan od načina kojima se time bavi je i kroz blog koji je preveden na engleski, španjolski i od nedavno hrvatski. Od rane mladosti je u svijetu duhovnosti i rada na sebi sudjelujući u radu grupa koje potječu direktno od Gurdjieffa, tj koje su bile vođene od strane samog Gurdjieffa U skladu sa drevnim znanjima, naglašava razvoj svjesnosti kao primarno sredstvo za psihološku transformaciju i duhovnu osvještenost individualaca. Karakteristike sistema koji predlaže su jednostavan jezik i moderni prijevod drevnih učenja kao i njihove praktične primjene u svakodnevnome životu. Njegov blog čitaju ljudi iz svih krajeva svijeta. Samorazvoj je ne religiozni i ne dogmatski put; sastoji se primarno od naprednog dostizanja viših stanja svijesti, p prisustva i konačno od ostvarivanja svoje prave intimne prirode, koja je poznata u mnogim tradicijama pod imenima poput esencija, duša, biće. Kroz takav razvoj individualna osoba ulazi u nove dimenzije svijesti koje mu omogućuju da vidi stvarnost sakrivenu iza iluzija. To mu omogućuje kreiranje osobnosti neovisne i otporne na vanjske situacije i vanjska uvjetovanja. Posljedice takvog razvoja su oštra inteligencija, izvanredni kreativni kapaciteti, ravnoteža i smirenost u svakoj situaciji i stabilno stanje višeg stanja svijesti koje je poznato u drevnim tradicijama pod nazivom “buđenje”.
This entry was posted in Ponderings and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s